FTP

Publiceer je bestanden met FTP

MET FTP KUN je EENVOUDIG de BESTANDEN VERPLAATSEN NAAR je WEBRUIMTE BIJ DOMEIN-DIRECT. je KUNT HIERVOOR ALLE BESCHIKBARE FTP PROGRAMMA’S GEBRUIKEN.

Een webruimte met FTP betreft:

  • Uploaden en downloaden naar je webruimte
  • Support voor alle FTP-cliënten
  • Compatibiliteit met alle besturingssystemen

Wat is FTP?

FTP is een methode om bestanden te verplaatsen tussen een PC (cliënt) en een webserver via Internet. FTP staat voor File Transfer Protocol. Een protocol is een verzameling van standaarden en regels die de communicatie tussen computers en het netwerk regelen. FTP wordt over het algemeen gebruikt om bestanden te uploaden en websites te publiceren van een lokale computer naar een webruimte.

Lees meer: File Transfer Protocol – Wikipedia

FTP-cliënt en webserver

De meeste mensen maken verbinding met hun website via FTP met behulp van een FTP-programma, ook genaamd een FTP-cliënt. Een aantal van de meest populaire FTP-programma’s zijn FileZilla, CuteFTP en FlashFXP. Sommige programma’s zijn helemaal gratis, terwijl anderen een gratis proefperiode bieden. Je kunt ook direct vanuit windows verbinding maken met FTP, zonder dat je een speciaal programma nodig hebt. De content van je webruimte zal op exact dezelfde manier getoond worden zoals de documenten op je pc.

Een nieuwe webruimte is altijd leeg. Daarom zie je aanvankelijk een index pagina, wanneer je naar je domeinnaam surft. Als je de domein hebt verhuisd dan moet je de bestaande site uploaden via FTP om hem zichtbaar te maken op jouw hostingpakket.

Als je een CMS programma wilt gebruiken, moet je ook de installatiebestanden uploaden via FTP. Verder is het noodzakelijk om een indexbestand in de folder web van de webruimte te plaatsen. De naam van dit indexbestand moet altijd gespeld zijn in kleine letters, bv. “index.html”.

Hier kun je de gratis ftp-cliënt FileZilla downloaden: Download FileZilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *